Välmående bestånd
Stora fiskar
Bra kvalité

Sportfiske

Välkomna att fiska i Tiveden Ekoturismområde. För att bevara våra livskraftiga men känsliga fiskebestånd ber vi alla att visa hänsyn till gällande fiskeregler. I området Tiveden värdesätter vi ett miljövänligt och naturvårdande sport- och fritidsfiske. Laxå kommun genomför nu projekt för att främja och utveckla fisketurismen i området Tiveden. Läs mer om detta längre ner på sidan. 

I Tiveden har ni möjlighet att få riktigt stora fiskar av många olika arter. Med sin närhet till Sveriges stora städer blir Tiveden en perfekt fiskedestination. Här finns en sjö som länge legat obemärkt för sportfisket, namnet på sjön är Unden. Kopplad samman med Vättern delvis genom grundvattnet är sjön en perfekt arena för stora fiskar. Den är en av Sveriges förnämsta rödingsjöar. Här kan man fiska upp både öring, röding och gädda i rekordstorlekar.

I sjön Skagern finns bland annat ett unikt fiske på Lake. Med flera intressanta sjöar i området samt Sveriges största sjöar alldeles intill så väntar ett fiskeäventyr för alla.

 

Se vår fiskebroschyr här:

Läs om Tiveden i Svenskt Fiske:

 

Fiska: 

Undens Fiskevårdsorganisation

Skagerns Fiskevårdområdesförening

Laxsjöarnas Fiskevårdsförening

Hasselfors fiskeområde

Norra Vättern

 

Boende:

Hidden Heaven

Camping Tiveden 

Camp Skagern

Hamgården

Revelbadets Camping

Granvik Event

Sätra Bruk

Fårgården i Åsebol

 

Fiskeguider:

Larsson Sportfiske

Mamos Fiskecharter

Charterfiske

Predatorguide

 

För mer information kontakta Laxå turistbyrå via epost turistbyran@laxa.se

      

     

 

Fiska i Tiveden Ekoturismområde är ett projekt med stöd från Leader Mellansjölandet och Jordbruksverket. I projektet ämnar vi att göra en totalinventering av möjligheterna till utökad fisketurism i Tiveden Ekoturismområde med omnejd.

Laxå kommun som projektägare vill stödja och utveckla ett hållbart och miljövänligt fiske med goda och livskraftiga fiskbestånd. Vi vill även stödja och utveckla vår landsbygd med fler arbetstillfällen och fler sätt för invånarna i vår kommun att försörja sig. Laxå kommun har många fina möjligheter till att utveckla sin fisketurism.