Vandra

Tiveden bjuder på en stark vildmarkskänsla och intressanta naturupplevelser. Här i Sveriges vildaste skogar, kan man vandra mellan jätteblock och djupa sprickdalar. Tio meter höga klippblock har transporteras med Inlandsisen och har formerat spännande grottor och ansträngande gångstigar. I djupa raviner kan man upptäcka flera fina vildmarkssjöar med olika flora som finns på gränsen av Norr- och Sydsverige.

Tivedens nationalpark bjuder på ett tiotal tydlig markerade leder som varierar från en till sex timmars vandring. Några anpassade småpromenader finns för den som har begränsade rörelsemöjligheter vid huvudentrén och Vitsand.
Du kan ladda ner kartor här

Eller vandra runt naturreservatet Fagertärn - sjön som är känd som ursprungsort för de röda näckrosor. Även flera andra reservat som Tutterskulle, Kråksjöåsen och Getaryggen bjuder på härliga utflyktsmöjligheter.

Bergslagsleden erbjuder 27 mil vandring fördelat på 17 dagsetapper, från Kopparberg i norr till Tiveden i söder. Fem av etapperna finns i Tiveden.
Kartor hittar du här.

Munkastigen, en gammal pilgrimsled, går delvis över Bergslagsleden och förbinder Riseberga med Olshammar. Titta på kartan för startpunkter.
Lokalt finns också Kyrkstigen från Tived till Åboholm eller Tivedstorp. Sedan finns ett par fina stiger runt Röa Broa från 4 till 14 km långt, Luffarboleden och Röa Broa.

Kartor och information hittar du här.

Påskvandring

Ett årligt event är påskvandring i Tiveden. Möt våren i Tivedens trolska skogar och fyll påskhelgen med sköna vandringar, spännande möten och nya upptäckter. Anslut till lokala guider, föreningar och kunniga personer som tar med dig på härliga utflykter och upplevelser.
Detta år 2020 går vi en  annorlunda vår till mötes, där vi får vara rädda om varandra och hitta aktiviteter som både är njutbara och möjliga. Stötta gärna våra lokala entreprenörer genom att ta del av deras erbjudanden i samband med dina naturupplevelser.

Läs mer här 

 

Tips! Tänk på bra vandringskängor!

Ledkarta finns att köpa på Laxå Turistbyrå eller på ditt boende.